Jaglanka z przepisu Beaty Pawlikowskiej

wpis w: blog, Kuchnia, Owocowe, Śniadania, z jabłkami | 1

Często ostatnio goszczę u Beaty Pawlikowskiej na blogu. Gdy zobaczyłam to, wiedziałam, co zrobię na śniadanie.

DSCF0430.JPG

Trzeba było tylko znaleźć parowar i go umyć :)

240_FUJI5.jpg

Po kolei jak w przepisie u góry:
do miski dodajemy 3 łyżki kaszy jaglanej
sypiemy szczyptę cynamonu

240_FUJI6.jpg

5 łyżek płatków owsianych

240_FUJI7.jpg

sypiemy szczyptę imbiru

240_FUJI8.jpg

pół szklanki zimnej wody

240_FUJI9.jpg

kilka plasterków jabłka (dajcie więcej niż ja!)

240_FUJI10.jpg

szczyptę kurkumy

240_FUJI11.jpg

garść rodzynek

240_FUJI12.jpg

Wstawiamy do parowaru na 40 minut.

Polewamy miodem.

DSCF0427.JPG

I jemy!

DSCF0428.JPG

Pyszne!
A jak sobie jeszcze poczytałam o właściwościach kaszy jaglanej (kaszajaglana.com.pl/), to wiedziałam, że takie śniadanie jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Facebooktwittergoogle_plus