Jak urozmaicić śniadanie?

wpis w: blog, Kuchnia, Śniadania | 1

– Co chcesz na śniadanie? – zapytałam ostatnio.
– A wiesz, mam ochotę na parówki – usłyszałam w odpowiedzi.

W sklepie między półkami chodziłam niezadowolona. Znowu nuda w kuchni, zwykłe śniadanie, to co zawsze, bez urozmaiceń.
Pochodziłam, pochodziłam i wymyśliłam: do każdego weekendowego śniadania będę dodawać „nowy” składnik. Taki, którego nie próbowaliśmy wcześniej. Będziemy poznawać i oceniać nowe, nieznane wcześniej smaki.

W oczy rzucił mi się kozi serek. Dlaczego nie?

DSCF8811.JPG

 

DSCF8815.JPG

Do tego parówki na życzenie (przy okazji, nie wiem, czy wiecie, ale w biedrze są teraz parówki z szynki, 93% mięsa (pamiętałam, że jest dobrze jak jest 70% mięsa), nie ma w składzie MOM, nie widziałam fosforanów, tu macie konkretne info

.

śniadanie.jpg

I mamy śniadanie z nowym smakiem!

śniadanie1.jpg

Do tego herbata z listkiem własnoręcznie wyhodowanej mięty.

DSCF8807.JPG

 

DSCF8810.JPG

Takie śniadanie to ja rozumiem!