Jak zrobić omlet?

wpis w: blog, Kuchnia, Owocowe, Śniadania, z truskawkami | 0

Szybkie śniadanie.

Pochodzenie przepisu

moja głowa i DomGosi

 

Składniki

  • jajka – 2
  • mąka – łyżka
  • sól – szczypta
  • olej, masło – jakiś tłuszcz do smażenia, łyżeczka

 

farsz

 

 

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno. Dodać żółtka, łyżkę mąki i delikatnie wymieszać (ja już nie miksuję w tym momencie).

IMG_5980 (Kopiowanie)

 

Masę wylać na rozgrzany tłuszcz, po 30 sekundach przerzucić na drugą stronę.

 

Wczoraj jadłam z truskawkami, polałam jogurtem naturalnym i posypałam kryształkami brązowego cukru.

 

 

Innym razem omlet podałam z podsmażonymi warzywami.

Opcja z warzywami
Opcja z warzywami
Facebooktwittergoogle_plus