Kokardki z tuńczykiem w warzywach

W Poradniku domowym można znaleźć prawdziwe perełki. Ostatnio były to kokardki z tuńczykiem w warzywach.

 

238_FUJI9.jpg

Po kilkudziesięciu minutach w kuchni na talerzu znalazło się to:

DSCF8944.JPG

Ale krok po kroku. Potrzeba tego, co widać na zdjęciu (na zdjęciu przepisu macie listę).

DSCF8899-001.JPG

Cebulę kroimy w paski.

DSCF8909.JPG

Cebulę wrzucamy na patelnię, chwilę podsmażamy na łyżce oliwy.

DSCF8911.JPG

I tu trochę zakręciłam, bo nie chciało mi się brudzić innych naczyń i dolałam pół litra (2 szklanki) wody do cebuli.

DSCF8914.JPG

Do cebuli w wodzie dorzucamy łyżkę koncentratu pomidorowego…

DSCF8915.JPG

i łyżkę masła.

DSCF8916.JPG

Na tarce ścieramy 3 marchewki.

DSCF8906.JPG

Dorzucamy startą marchewkę do cebuli.

DSCF8919.JPG

Kroimy drobno paprykę.

DSCF8912.JPG

Dorzucamy pokrojoną paprykę do marchwi.

DSCF8923.JPG

Nie lubię tego kroku. Szatkujemy 1/4 główki kapusty.

238_FUJI10.jpg

Dodajemy poszatkowaną kapustę do marchwi i papryki.

DSCF8924.JPG

Całość dusimy pod przykryciem kilkanaście minut.

DSCF8925.JPG

W czasie gdy warzywa na patelni się duszą, gotujemy makaron kokardki.

DSCF8931.JPG

O tak gotujemy:

DSCF8932.JPG

Gdy makaron się ugotuje dodajemy 2 puszki tuńczyka do warzyw na patelni.

DSCF8928.JPG
DSCF8934.JPG

Dosypujemy pół łyżeczki: papryki ostrej, papryki słodkiej i majeranku.

DSCF8929.JPG
DSCF8936.JPG

Dorzucamy ugotowany makaron.

DSCF8939.JPG

Podajemy z natką pietruszki.

238_FUJI11.jpg
DSCF8942.JPG

I jak?
Ludzie! Ile wyszło tego jedzenia, normalnie na 2 dni. A jakie pyszne! Nie spodziewałam się, że połączenie kapusty z tuńczykiem może tak smakować.