Kolejna wariacja na temat zwykłych mielonych.
Pochodzenie przepisu
Moje Smaki życia 8/2016, s. 35
Składniki
- kasza jaglana – pół szklanki ugotowanej
- mięso mielone – 300g (miało być z indyka, u mnie jest wieprzowo-wołowe)
- cebula – 1
- natka pietruszki – pół pęczka
- sól, pieprz – pół łyżeczki
- papryka słodka wędzona – łyżka
- kolendra mielona – łyżka
- jajko – 1
- oliwa – do smażenia kotletów i do podsmażenia cebuli
Kaszę jaglaną ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowaną zmiksować blenderem. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Ponownie zmiksować (jakoś się wybitnie nie przykładałam do tego kroku, chciałam, żeby była widoczna natka pietruszki w kotletach).
Na oleju/maśle zeszklić pokrojoną cebulę.
Dodać do miski z kaszą jaglaną i natką zeszkloną cebulę, mięso mielone i jajko.
Posypać:
- sól, pieprz – pół łyżeczki
- papryka słodka wędzona – łyżka
- kolendra mielona – łyżka
Smażyć małe kotlety na oleju.
I jak?