Kotlety z camembertem

Pochodzenie przepisu

Książka Tanie gotowanie, s.57

 

Składniki

  • mielone wieprzowo-wołowe – 500g
  • bułka tarta – 3 łyżki
  • cebula – 1 sztuka
  • masło – 1 łyżka
  • natka pietruszki – pół pęczka
  • jajko – 1
  • ser camembert – 1 sztuka
  • suszona słodka papryka – 1 łyżeczka
  • suszony majeranek – 1 łyżeczka
  • sól – szczypta
  • olej – do smażenia

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Krok po kroku w mojej kuchni

 

W misce. 3 łyżki bułki tartej zalać połową szklanki letniej wody. Cebulę pokroić, podsmażyć na łyżce masła i dorzucić do bułki.

Do miski dodać mięso, sól, jajko, łyżeczkę mielonej słodkiej papryki i majeranku. Dodać pół pęczka posiekanej natki pietruszki.

Wszystko wymieszać.

Ser camembert pokroić na małe kawałki. Uformować z mięsa kotlety i w środek każdego włożyć ser.

Smażyć na oleju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA






OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Podałam z surówką z marchwi i połowy pomarańczy.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I jak?

Kolejna odsłona mielonych, na drugi raz wybiorę ser z przyprawami w środku, bo nie było go bardzo czuć.

Facebooktwittergoogle_plus