Krewetki 2015

wpis w: blog, dania z owocami morza, Kuchnia | 1

U mnie w domu króluje wersja podstawowa (w mojej opinii ta jest podstawowa).

1. Czosnek przez praskę i na oliwę na patelnię.

P1132158+%28Kopiowanie%29.JPG

2. Krewetki na patelnię. Trzymam minutę na małym ogniu.

P1132161+%28Kopiowanie%29.JPG

3. Dodaję dużą łyżkę masła.
Zostawiam na kilka minut przykrytą patelnię, mały ogień.

P1132173+%28Kopiowanie%29.JPG

4. Kroję pietruszkę.

P1132167+%28Kopiowanie%29.JPG

5. Na patelnię dorzucam natkę, solę, pieprzę.

P1132179+%28Kopiowanie%29.JPG

I jem.

P1132182+%28Kopiowanie%29.JPG

Pyszna, szybka przekąska. Naprawdę dobra. Nie znam się na owocach morza, nie wiem, czy nie robię czegoś tutaj źle, ale działam mocno na czuja z proporcjami i po 5 latach od wprowadzenia krewetek na nasz stół, taka wersja smakuje mi najbardziej.