To danie jest tak pyszne, że w mig zniknęło z miski. Pomysł zaczerpnięty od Kasi.
Bez zbędnych komentarzy pokażę krok po kroku w mojej kuchni.
Potrzeba kaszy kuskus.
Dla leniwych kostki rosołowej. Dla tych ambitnych rosół.
Zalewamy kostkę gorącą wodą i mieszamy.
Do miski nasypujemy kaszy kuskus (ile? tyle ile chcemy mieć sałatki).
Zalewamy bulionem (ile? tak, żeby była 1cm warstwa bulionu nad kaszą).
Tuńczyka otwieramy, odcedzamy wodę.
Kroimy drobno szczypiorek i koperek.
Potrzebujemy miski. Wrzucamy do niej pokrojoną zieleninę.
Dodajemy odcedzoną rybę.
Dorzucamy kaszę kuskus.
I mieszamy.
Dodajemy 2 łyżki majonezu.
I mieszamy.
Jemy
Ta sałatka jest tak pyszna, że mogę ją jeść bez końca. Gdybym nie spróbowała jej u Kasi w życiu bym tego nie zrobiła z jakiegoś przepisu, bo wygląda… mało atrakcyjnie.
A tak robię ją i u siebie, i z całego serca polecam Wam wszystkim
W domu mam fana każdego mojego dania: