Łosoś z kurkami w cieście francuskim

Po eksperymentach z zapiekaniem kurek zostało mi ich trochę, więc postanowiłam „coś” zrobić.

Nie do końca wiedziałam, czy wyjdzie i czy pasuje, ale spróbowałam.

Podsmażyłam kurki na maśle.

DSCF5262.JPG

Dodałam 2 garście mieszanki chińskiej.

DSCF5264.JPG
DSCF5265.JPG

Pomieszałam.

DSCF5267.JPG

Ciasto francuskie pokroiłam na małe kawałki.

DSCF5268.JPG

Łososia pokroiłam (polecam pokroić drobniej!).

DSCF5269.JPG

Rybę położyłam na kawałkach ciasta francuskiego. Posypałam ziołami.

DSCF5274.JPG

Na łososia położyłam 2 łyżki mieszanki chińskiej i kurek, coś mnie podkusiło i dodałam zasuszone zioła od mamy z działki.

DSCF5273.JPG

Zlepiłam ciasto jak mi się podobało.

DSCF5275.JPG

I upiekłam (30 minut max).

DSCF5287.JPG

I jak?
Kolejna udana wariacja na temat. Dla mnie ok.

Facebooktwittergoogle_plus