Makaron z indykiem i suszonymi pomidorami

Pochodzenie przepisu

Figa S-makiem

 

Składniki

  • indyk – 350g (dałam więcej niż autorka – w przepisie 50g)
  • śmietana 18% – 150ml
  • suszone pomidory – słoiczek odsączonych z oleju suszonych pomidorów
  • cebula – 1
  • czosnek – 1 ząbek
  • makaron – 3 garście
  • rzeżucha – do posypania
  • sól, pieprz – szczypta
  • olej – do podsmażenia mięsa i czosnku + cebuli

IMG_0588 (Kopiowanie)

 

Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.

 

Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pokrojonego w kostkę indyka, podsmażyć mięso.

Dodać pokrojone w paski suszone pomidory. Zalać śmietaną 18%.

Przyprawić solą i pieprzem.

IMG_0591 (Kopiowanie)

 

Podawać makaron z sosem pomidorowo-mięsnym.  Danie na talerzu posypałam rzeżuchą.

IMG_0597 (Kopiowanie)
IMG_0596 (Kopiowanie)

Facebooktwittergoogle_plus