Mielone w sosie z pieczonych pomidorów

Zasmakowały mi pieczone pomidory i w związku z tym zrobiłam na obiad kolejną ich odsłonę.

Mielone smażymy jak lubimy.

P8233878+%28Kopiowanie%29.JPG

Pomidory obieramy ze skórki i zapiekamy w piekarniku 180 stopni C., 20 minut.

P8233871+%28Kopiowanie%29.JPG

Polecałyście pieczoną paprykę. Kupiłam jedną i upiekłam z pomidorami.

P8233873+%28Kopiowanie%29.JPG

Skórki z papryki nie zdejmowałam (i tak zmiksuję). Pomidory i paprykę wrzuciłam do garnka, dosypałam greckich przypraw i zmiksowałam wszystko.

P8233890+%28Kopiowanie%29.JPG
P8233891+%28Kopiowanie%29.JPG

Mielone polałam sosem, trzymałam na ogniu 10 minut.

P8233893+%28Kopiowanie%29.JPG

Pod koniec dorzuciłam rozmaryn.

P8233898+%28Kopiowanie%29.JPG

Jedliśmy z makaronem.

P8233905+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?

Wiecie jak to smakowało? Było zbliżone do tego sosu. Smaczne, szybkie i pieczone pomidory. W skali szkolnej – czwórka +. Następnym razem do sosu dodam pół szklanki wody, niech mielone w nim pływają, a nie stoją.

Facebooktwittergoogle_plus