Muszle ze szpinakiem i łososiem

Dobry sposób na wykorzystanie szpinaku i makaronowych muszli.

 

Pochodzenie przepisu

Shabby eat

 

Składniki

  • muszle makaronowe – tyle ile chcemy muszli
  • łosoś – wędzony na gorąco jeden płat
  • mascarpone – 2 łyżki
  • czosnek – 2 ząbku
  • ser – starty na górę na muszle
  • szpinak – 10 kostek mrożonych
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Szpinak rozmrażamy, dorzucamy wyciśnięte dwa ząbki czosnku i 2 łyżki mascarpone. Mieszamy.

Makaron podgotowujemy (u mnie kilka minut we wrzątku).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Wykładamy muszle do naczynia żaroodpornego. Wypełniamy zielonym farszem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na górę kładziemy cząstki łososia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na muszle ścieramy ser żółty.

Zamiekamy 15 minut w 200 stopniach.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I jak?

Jako przegryzka kolacyjna lub danie na imprezę faszerowane muszle się sprawdzą. Smak – dobry, ale danie nie obiadowe, ale bardziej imprezowe (jako zagryzka). Łosoś jak zawsze smaczny, dobrze komponuje się ze szpinakiem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus