Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

Gdy nie ma czasu na robienie obiadu…

wtedy naleśniki z farszem to najlepsze rozwiązanie.

 

Składniki

  • jajko, szklanka mąki, szklanka wodyJAK ZROBIĆ NALEŚNIKI? – michałowy przepis, który znacie
  • szpinak – kilka kulek mrożonych
  • feta – 2 plastry pokruszone (tu prawdziwa feta, akurat w Lidlu rzucili)
  • suszone pomidory – kilka pokrojonych

 

 

Szpinak rozmrażamy na patelni. Wrzucamy do miski, dodajemy pokruszoną fetę i pokrojone suszone pomidory. Mieszamy.

 

Nawet nie wyjmujemy miksera. Jajko, szklanka mąki i szklanka wody – mieszamy. Smażymy na patelni (na oleju) naleśniki.

 

Do środka wkładamy farsz, zawijamy jak lubimy i jemy.

 

I jak?

Najszybszy obiad ever! Może nie wymyślny, nie najlepszy, bo obiad typowo „nie mam chęci, nie mam natchnienia”, ale oceniam naleśniki z farszem dość wysoko. Zawsze wychodzą, farszem może być to, co mamy w lodówce (mięsa, sery, warzywa). Ogranicza nas tylko wyobraźnia.

Facebooktwittergoogle_plus