Gdy nie ma czasu na robienie obiadu…
wtedy naleśniki z farszem to najlepsze rozwiązanie.
Składniki
- jajko, szklanka mąki, szklanka wody – JAK ZROBIĆ NALEŚNIKI? – michałowy przepis, który znacie
- szpinak – kilka kulek mrożonych
- feta – 2 plastry pokruszone (tu prawdziwa feta, akurat w Lidlu rzucili)
- suszone pomidory – kilka pokrojonych
Szpinak rozmrażamy na patelni. Wrzucamy do miski, dodajemy pokruszoną fetę i pokrojone suszone pomidory. Mieszamy.
Nawet nie wyjmujemy miksera. Jajko, szklanka mąki i szklanka wody – mieszamy. Smażymy na patelni (na oleju) naleśniki.
Do środka wkładamy farsz, zawijamy jak lubimy i jemy.
I jak?
Najszybszy obiad ever! Może nie wymyślny, nie najlepszy, bo obiad typowo „nie mam chęci, nie mam natchnienia”, ale oceniam naleśniki z farszem dość wysoko. Zawsze wychodzą, farszem może być to, co mamy w lodówce (mięsa, sery, warzywa). Ogranicza nas tylko wyobraźnia.