Owoce z amarantusem

Nasza słodka przekąska.

 

Pochodzenie przepisu

Chciało mi się czegoś słodkiego, pokroiłam to, co miałam pod ręką

 

Składniki

  • banan – 1 sztuka
  • jabłko – 1 sztuka
  • kiwi – 1 sztuka (ogólnie wszystkie owoce, które lubicie)
  • suszony melon – 2 kawałki pokrojone (szkoda, że siarkowane)
  • syrop z agawy – do polania (można wykorzystać miód)
  • amarantus ekspandowany – łyżka, dwie (można posypać też sezamem, otrębami)
  • jagody goji – łyżeczka
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 



Owoce kroimy, jagody goji wrzucamy, posypujemy amarantusem. Wszystko mieszamy. Siadamy i jemy. Dobre, z Pawłem to jedna z lepszych chwil, gdy mnie widzi z miską w dłoni i biegnie do stolika, bo zaraz będzie jadł banana lub kiwi. Do wspominania na starość. A smak? Kto nie lubi owoców ręka w górę. Mojej na pewno nie zobaczycie.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus