Pieczone dzwonka łososia

wpis w: blog, dania z rybą, Kuchnia, z łososiem | 0

W zamrażarce miałam dwa dzwonka z łososia. Chciałam to zapiec.

Skorzystałam z rad stąd (ostatecznie okazało się, że składników nie mam i kombinowałam).

Łosoś rozmrożony, umyty.

P8203727+%28Kopiowanie%29.JPG

Podczas robienia okazalo się, że nie mam ani koperku, ani cytryny.
Dorzuciłam kolendrę.

P8203729+%28Kopiowanie%29.JPG

I bazylię. Polałam oliwą z oliwek, nakryłam rybę folią.

P8203730+%28Kopiowanie%29.JPG

Piekłam przez 30 minut. Nie przyprawiałam dodatkowo.

P8203737+%28Kopiowanie%29.JPG
P8203741+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?
Powiem, że rzadko wychodzi mi tak soczysty łosoś. Zjedliśmy ze smakiem ja i Paweł. Naprawdę dobrze wyszło. W skali szkolnej – 4 + .

Facebooktwittergoogle_plus