Pierś z kurczaka w mascarpone

Pod wieczkiem serka mascarpone znalazłam ostatnio przepis, który odtworzyłam w swojej kuchni:

DSCF5306.JPG

Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy.

DSCF5309.JPG

 

DSCF5310.JPG

Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski.

DSCF5313.JPG

Na patelnię wrzucamy łyżkę masła.

DSCF5315-001.JPG

Gdy masło się trochę roztopi dorzucamy mięso.

DSCF5317.JPG

W czasie, gdy mięso się smaży kroimy małą cebulkę.

DSCF5318.JPG

Dorzucamy do mięsa.

DSCF5319.JPG

Po chwili dodajemy na patelnię pieczarki.

DSCF5320.JPG

Solimy, pieprzymy.

DSCF5322.JPG

I na koniec dodajemy mascarpone.

DSCF5324.JPG

Po chwili ser się rozpuszcza. Czekamy aż zgęstnieje i nakładamy na talerze.

DSCF5328.JPG

My zjedliśmy piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami z ryżem.

DSCF5330.JPG

I jak?
Delikatny był ten kurczak, taki aksamitny i dzięki mascarpone specyficzny. Zdecydowanie potrawa do powtórzenia.

DSCF5334.JPG

 

DSCF5336.JPG
Facebooktwittergoogle_plus