Pochodzenie przepisu
Składniki
- pierś z kurczaka – 1 duża
- mozzarella – kulka
- tymianek – 2 łyżeczki
- pomidor – miał być 1, ale dałam koktajlowe na spód
- bazylia – listki (nie dałam)
- oliwa – do polania
- sól, pieprz
W piersi z kurczaka zrobić nacięcia, posypać solą, pieprzem, tymiankiem. Polać łyżką oliwy.
Pomidora położyć na dnie naczynia żaroodpornego i posypać je solą.
Na pomidorach położyć mięso z kieszonkami, w kieszonki włożyć plastry mozzarelli. Jeżeli macie, włóżcie obok sera listki bazylii (ja nie miałam).
Piec 35 minut w temp. 190 stopni.
I jak?
Podałam z surówką z selera i ugotowanymi brokułami. Nawet dobre, nie za suche, łatwe do porcjowania, jestem na tak. Dziecku i nam smakowało.