Pierś z kurczaka z mozzarellą na pomidorach

Pochodzenie przepisu

Kwestia Smaku

 

Składniki

  • pierś z kurczaka – 1 duża
  • mozzarella – kulka
  • tymianek – 2 łyżeczki
  • pomidor – miał być 1, ale dałam koktajlowe na spód
  • bazylia – listki (nie dałam)
  • oliwa – do polania
  • sól, pieprz 

 

W piersi z kurczaka zrobić nacięcia, posypać solą, pieprzem, tymiankiem. Polać łyżką oliwy.

Pomidora położyć na dnie naczynia żaroodpornego i posypać je solą.

Na pomidorach położyć mięso z kieszonkami, w kieszonki włożyć plastry mozzarelli. Jeżeli macie, włóżcie obok sera listki bazylii (ja nie miałam).

Piec 35 minut w temp. 190 stopni.

I jak?

Podałam z surówką z selera i ugotowanymi brokułami. Nawet dobre, nie za suche, łatwe do porcjowania, jestem na tak. Dziecku i nam smakowało.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA