Pomidorówka z rosołu

Mamy duży gar rosołu. Zjedliśmy już go z makaronem, ale zostało nam jeszcze tyle:
DSCF4069
Co można zrobić z rosołu?
Najprościej przemienić go w pomidorową. Jak?

Potrzebny jest koncentrat pomidorowy.
DSCF4075

Dodajemy cały słoiczek koncentratu do rosołu. Mieszamy.
DSCF4079
I w sumie na tym można poprzestać. Ja jednak lubię zabieloną pomidorówkę i idę krok dalej.
DSCF4080
Wyjmuję mąkę i śmietanę 18% (do zupy).
DSCF4078
Do oddzielnej miski odlewam 2 chochle czerwonego rosołu, dodaję do nich 3 łyżki śmietany i łyżkę mąki. Mieszam i wlewam z powrotem do garnka.
DSCF4086
Gotuję makaron, wkładam go do ulubionych zielonych misek i zalewam pomidorówką.
DSCF4162
Można zaszaleć i dać bazylię :)
DSCF4161

Facebooktwittergoogle_plus