Rafaello z kaszy jaglanej

Kasza jaglana w nowej odsłonie – z wiórkami kokosowymi na słodko.

Pochodzenie przepisu

gustosuerte.pinger.pl – Rafaello z kaszy jaglanej

 

Składniki

  • kasza jaglana – 100g, woreczek
  • olej kokosowy – 2 łyżki
  • wiórki kokosowe – 150g
  • miód – 2 łyżki
  • siemię lniane mielone – 1 łyżka
  • aromat migdałowy – kilka kropelek

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu (lub zalać wodą, wysokość wody w garnku 2-3 cm nad kaszą i gotować aż kasza wchłonie wodę).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na patelnię wlać 2 łyżki oleju kokosowego, wiórki kokosowe, dodać 2 łyżki miodu. Trzymać na ogniu 30 sekund. Mieszać.

Dodać aromat, ugotowaną kaszę jaglaną i siemię lniane.

Całość prezentuje się następująco. Odstawiamy do ostudzenia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Z masy kokosowej formujemy kulki, obtaczamy je w wiórkach.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I jak?

Mało słodkie kulki, w smaku zbytnio nie przypominają rafaellom, chociaż kształt mają obiecujący. Dla wielbicieli zdrowszych przekąsek. Kaszy jaglanej nie misowałam, kulki są miękkie i smaczne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus