Przepis pochodzi z miesięcznika Moje smaki życia, nr 2/2014, s. 63.
Co trzeba mieć, żeby zrobić to danie?
sznycle z filetu z indyka 400g, 4 suszone pomidory, 100g szpinaku, 12sztuk oliwek, łyżka masła, łyżka oleju, sól, autorzy proponują makaron, ja zjadłam bez
Obiad na – 4 osoby
Krok po kroku w mojej kuchni
Pierś z indyka kroimy w plastry.
Rozbijamy tłuczkiem mięso. Solimy, pieprzymy.
Na mięso kładziemy kilka listków szpinaku.
Potem suszonego pomidora.
I oliwki.
Rolujemy i spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i łyżkę oleju.
Smażymy roladki.
Podlewamy szklanką wody, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem kilkanaście minut (sprawdzajcie, czy woda nie wyparowała!)
I jak?
Mięso faktycznie wyszło dobre (wg Michała, który jadł odgrzane wieczorem, za suche), tuż po przyrządzeniu było soczyste. Roladki jak roladki.