Rybka w ananasach

http://www.przepisy.pl/przepis/panga-w-ananasach
Robiłam z linku u góry. Są zdjęcia krok po kroku na tamtej stronie www, ale co ja pocznę, że lubię wklejać jak mi dane danie wyszło.
A to wyszło, że palce lizać.
A jak chłopaki (mąż i przyjaciel) chwalili smak

Rozmrażamy filet

Specjalnie na potrzeby tego przepisu kupiłam marynatę do ryb, ale można pokropić cytryną i posypać koperkiem, pieprzem i solą i wyjdzie to samo

Delikatnie oprószyłam curry

Na patelni zeszkliłam cebulę na oliwie

dolałam sok z ananasa (z puszki)

ananas został pokrojony w kostkę

nie miałam przecieru pomidorowego, więc zmieliłam na miazgę pomidory w puszce

i dodałam połowę z tego co widać na patelnię

zabulgotało, pokrojony ananas został dodany do sosu i zostawiłam patelnię na wolnym ogniu

Wróciłam do ryby.
Do panierki potrzeba jajka i bułki tartej. I maczamy rybkę w jajku i w bułce i smażymy na złoto.

Sprawdzamy, czy sos jest ciepły

Nakładamy na talerze

Dokładamy ananasów w sosie pomidorowym.

I jemy, bo jest pyszne.
Serio.

Facebooktwittergoogle_plus