http://www.przepisy.pl/przepis/panga-w-ananasach
Robiłam z linku u góry. Są zdjęcia krok po kroku na tamtej stronie www, ale co ja pocznę, że lubię wklejać jak mi dane danie wyszło.
A to wyszło, że palce lizać.
A jak chłopaki (mąż i przyjaciel) chwalili smak
Rozmrażamy filet
Specjalnie na potrzeby tego przepisu kupiłam marynatę do ryb, ale można pokropić cytryną i posypać koperkiem, pieprzem i solą i wyjdzie to samo
Delikatnie oprószyłam curry
Na patelni zeszkliłam cebulę na oliwie
dolałam sok z ananasa (z puszki)
ananas został pokrojony w kostkę
nie miałam przecieru pomidorowego, więc zmieliłam na miazgę pomidory w puszce
i dodałam połowę z tego co widać na patelnię
zabulgotało, pokrojony ananas został dodany do sosu i zostawiłam patelnię na wolnym ogniu
Wróciłam do ryby.
Do panierki potrzeba jajka i bułki tartej. I maczamy rybkę w jajku i w bułce i smażymy na złoto.
Sprawdzamy, czy sos jest ciepły
Nakładamy na talerze
Dokładamy ananasów w sosie pomidorowym.
I jemy, bo jest pyszne.
Serio.