Sałatka z awokado i fasolą

wpis w: blog, Kuchnia | 0

Na kolację w sam raz.

 

Pochodzenie przepisów

Moje smaku życia, 3/2015, s. 66

 

Składniki 

  • ryż – woreczek
  • fasola czerwona – puszka
  • cebula czerwona – 1
  • awokado – 1
  • limonka – sok z 1
  • przyprawa chili – szczypta
  • rukola – 2 garście
  • oliwa – 2 łyżki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ryż ugotować i wystudzić. Wymieszać z fasolką, pokrojonymi: cebulą i awokado. Polać sokiem z limonki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Posypać szczyptą chili, wrzucić rukolę i wymieszać.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I jak?

Do mięsa jak dla mnie taka sałatka pasuje, można podać do obiadu (zamiast ziemniaków i warzyw) albo zjeść jako kolację.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


18

Facebooktwittergoogle_plus