Przepis pochodzi z ulotki „Pełnia sezonu na owoce granatu”, którą zabrałam w tym tygodniu z Biedronki.
Składamy sałatkę.
1. Sałata
2. Ser pleśniowy
3. Gruszka
4. Kurczak robiony wg sposobu z Kwestii Smaku, czyli pieprz + sól, po 2 minuty podsmażony z obu stron, 15 minut w piekarniku pieczony, 7 minut po wyjęciu pod folią aluminioną i wtedy dopiero ciąć w paski
5. Granat
6. Na górę polać sosem, przed podaniem tuż
łyżka oliwy + łyżka musztardy + łyżka miodu + pieprz szczypta + łyżka soku z cytryny – wymieszać
I jak?
w skali szkolnej 5+, słodka gruszka, soczysty kurczak, ziarenka granatu, przełamujący słodycz ser pleśniowy. Bomba!
A jak Paweł jadł (kurczaka, gruszkę i granat).