Sok z ananasa

Wczoraj wyczytałam w gazecie, że:

DSCF6929.JPG

I jako, że znudziła mi się już pietruszka w sokach warzywnych pognałam do sklepu po ananasa (4 zł).

Jak rozpoznać dojrzały owoc?
– po intensywnym zapachu,
– brązowe kolce skórki,
– gdy naciska się na skórkę nie jest twarda, czuć miąższ.

DSCF6890.JPG

Sok wyszedł taki:

DSCF6908.JPG

Przygotowanie jest proste i każdy sobie powinien z nim poradzić.
Najpierw kroimy ananasa.

DSCF6891.JPG

Ale jak?
Ano tak, jak każe producent:

DSCF6894.JPG

Czyli główka i dupka ciach.

DSCF6896.JPG

Potem boczki, na ćwiartki ciach, środki wykroić. I mamy!

DSCF6900.JPG

Świeży ananas trafia do blendera.

DSCF6902.JPG

I miksujemy (dodałam minimalną ilość wody).

DSCF6906.JPG

Wyszedł taki:

DSCF6913.JPG

Wcale nie kwaśny, słodziutki i pyszny!

DSCF6910.JPG

Sok z ananasa wyszedł nawet lepszy niż sok z pietruszki! Mniam!