Surówka selerowa

wpis w: blog, Kuchnia, Warzywne, z selerem | 0

Potrzebowałam surówki do mielonych (tip z opakowania przypraw do mięsa mielonego:

„po podsmażeniu podlać mielone wodą i zostawić na chwilę aż mięso zmięknie” )

P1021892+%28Kopiowanie%29.JPG
P1021896+%28Kopiowanie%29.JPG

Kupiłam seler i zrobiłam surówkę zgodnie z tym przepisem

jabłka (1 sztuka)
seler (ćwierć dużej główki)

P1021885+%28Kopiowanie%29.JPG

rodzynki zalane gorącą wodą

P1021887+%28Kopiowanie%29.JPG

+ łyżka jogurtu naturalnego (dałam też + łyżkę majonezu, bo było na moje za suche) + pieprz + sól + łyżka soku z cytryny

P1021889+%28Kopiowanie%29.JPG

+ napęczniałe rodzynki

P1021898+%28Kopiowanie%29.JPG
P1021902+%28Kopiowanie%29.JPG
P1021906+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?
Jak surówka z selera u mamy. W skali szkolnej 5.
A mielone faktycznie po podlaniu wodą były takie miękkie i smaczne.

Facebooktwittergoogle_plus