Surówka z marchewki

Na śmierć zapomniałam o istnieniu tej surówki!

A jest przecież taka prosta i pyszna zarazem.

Do zrobienia surówki potrzeba przede wszystkim dobrych chęci, bo reszta składników pewnie jest u Was w domu.
Marchewka

DSCF6333.JPG

Najtrudniejszy moment – obieranie :D

DSCF6344.JPG

Scieramy marchewkę  (3 sztuki) na tarce.

wielkanoc3.jpg

Jabłka

DSCF6330.JPG

Jabłka obieramy i podobnie jak marchewki ścieramy.

DSCF6353.JPG

Łączymy jabłko i marchewkę w misce.

DSCF6356.JPG

Potrzebujemy oleju lub oliwy z oliwek (ja miałam to drugie).

DSCF6338.JPG

Dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek do miksu.

DSCF6357.JPG

Połówka cytryny

DSCF6336.JPG

Wyciskamy sok do surówki

DSCF6360.JPG

(kiedyś, gdy pracowałam w kuchni kucharz sprzedał mi metodę na pestki, jeżeli znacie, to się nie gniewajcie, ale i tak powiem: podkładamy czystą :) dłoń pod cytrynę i wyciskamy, ewentualne pestki zostaną na dłoni :) )

wielkanoc4.jpg

Cukier

DSCF6341.JPG

Łyżka cukru trafia do surówki.

wielkanoc5.jpg

Mieszamy i tadaam!
Gotowe :)

Można jeść surówkę samą albo tak jak ja, do obiadu.

Mięso = projekt tył zamrażalki, czyli denko w kuchni :)
mieszanka chińska + pokrojona w kostkę pierś z kurczaka

wielkanoc2.jpg

po odwiedzinach (40 minutowych) w piekarniku prezentowały się tak:

DSCF6397.JPG

Nakładamy na talerz i jemy.

DSCF6401.JPG
DSCF6400.JPG

I cieszymy się smakiem dzieciństwa.

Facebooktwittergoogle_plus