Sznycle z serem

W książce braci Kuroniów znalazłam ciekawy przepis.

DSCF7307.JPG

Sznycle z indyka z mozzarellą i pomidorami. Wyszło tak:

DSCF7312.JPG

A teraz krok po kroku.
Potrzeba sznycli z indyka.

DSCF7272.JPG

Mięso rozbijamy tłuczkiem.

DSCF7274.JPG

Solimy i pieprzymy z dwóch stron.

DSCF7276.JPG

Potrzebujemy musztardy.

DSCF7277.JPG

Smarujemy musztardą mięso z jednej strony.

DSCF7280.JPG

Kroimy kulki mozzarelli w duże plastry.

221.jpg

Na mięso kładziemy duży plaster mozzarelli.

DSCF7291.JPG

Ostatnią rzeczą, której potrzeba są pomidory krojone z puszki.

DSCF7289.JPG

Na mięso trafia łyżka pomidorów.

DSCF7292.JPG

Zawijamy mięso. Z jednej i z drugiej strony podnosimy mięso do góry i wkładamy w nie wykałaczkę.

DSCF7294.JPG

Z boku sznycel z serem wygląda tak:

DSCF7295.JPG

 

DSCF7298.JPG

Oprószamy mięso mąką i wrzucamy na patelnię.

DSCF7300.JPG

Gdy będą już rumiane od dołu wyjmujemy wykałaczki i delikatnie przekładamy mięso na drugą stronę.

DSCF7303.JPG

 

DSCF7306.JPG

Nie chciałam dodawać dużo oleju (z taką ilością jak na zdjęciach usmażyłby się jedynie środek i trzeba byłoby dłuuuugo czekać, żeby mięso było gotowe:/ ), więc włożyłam mięso do naczynia żaroodpornego i zapiekłam przez 25 minut

Gotowe danie wygląda tak:

DSCF7313.JPG

 

DSCF7312.JPG

I jest wyśmienite! Polecam.