W książce braci Kuroniów znalazłam ciekawy przepis.
Sznycle z indyka z mozzarellą i pomidorami. Wyszło tak:
A teraz krok po kroku.
Potrzeba sznycli z indyka.
Mięso rozbijamy tłuczkiem.
Solimy i pieprzymy z dwóch stron.
Potrzebujemy musztardy.
Smarujemy musztardą mięso z jednej strony.
Kroimy kulki mozzarelli w duże plastry.
Na mięso kładziemy duży plaster mozzarelli.
Ostatnią rzeczą, której potrzeba są pomidory krojone z puszki.
Na mięso trafia łyżka pomidorów.
Zawijamy mięso. Z jednej i z drugiej strony podnosimy mięso do góry i wkładamy w nie wykałaczkę.
Z boku sznycel z serem wygląda tak:
Oprószamy mięso mąką i wrzucamy na patelnię.
Gdy będą już rumiane od dołu wyjmujemy wykałaczki i delikatnie przekładamy mięso na drugą stronę.
Nie chciałam dodawać dużo oleju (z taką ilością jak na zdjęciach usmażyłby się jedynie środek i trzeba byłoby dłuuuugo czekać, żeby mięso było gotowe ), więc włożyłam mięso do naczynia żaroodpornego i zapiekłam przez 25 minut
Gotowe danie wygląda tak:
I jest wyśmienite! Polecam.