Deser z mrożonych owoców

wpis w: blog, Desery, Kuchnia, Owocowe, z truskawkami | 0
Deser królowej Nigelli. Jak może nie smakować?

Co potrzebujemy?

Jogurt bałkański (lub jakikolwiek gęsty), mrożone owoce takie jakie lubimy, herbatniki (bebe lub jakiekolwiek) i cukier puder

IMG_0508-1.JPG

świetny ten jogurt bałkański :)

IMG_0520-1.JPG

nie mam cukru pudru – no to zmielimy zwykły cukier :p i już mamy

IMG_0513-1.JPG

mielimy truskawki

IMG_0516-1.JPG

dodajemy do truskawek kilka (dałam 5) łyżek cukru pudru i rozkładamy w naczynia (tu moje ubolewanie, bo pobiłam wszystkie wysokie szklaneczki :( )

IMG_0518-1.JPG

kolejna warstwa – trochę cukru pudru na truskawki i jogurt :)

IMG_0523-1.JPG
IMG_0524-1.JPG

herbatniki rozgniatamy w znany tam sposób, ja użyłam trzonka od blendera

IMG_0525-1.JPG

i posypujemy warstwy kruszonką

IMG_0527-1.JPG

z bliska

IMG_0528-1.JPG
IMG_0529-1.JPG
IMG_0531-1.JPG

i do lodówki, w oczekiwaniu na gości

IMG_0532-1.JPG
IMG_0533-1.JPG
IMG_0534-1.JPG

Smakowało wszystkim :)
Gdybym miała wyższe szklanki mogłabym zrobić kilka warstw więcej, ale to następnym razem.

Facebooktwittergoogle_plus