Składniki na kremowe wypełnienie tortu:
3/4 litra śmietany 36% (zimnej) lub 30% – miałam 4 opakowania biedronkowej śmietanki 30%
15 dag serek (twaróg) (przekręcić przez maszynkę lub kupić w kubeczku, NIE homogenizowany) – ten serek naturalny w kubeczku
1/2 szklanki cukru pudru
3 op. śmietanfix /Dr Oetker/
3 łyżki żelatyny – rozpuszczonej w kilku ml gorącej wody
aromat cytrynowy
Zaczynamy od wlania 3 opakowań śmietanki 30% do miski.
Wsypujemy do śmietanki pół szklanki cukru pudru.
Ubijamy na sztywno (b. długo!).
Wsypujemy 3 opakowania śmietan-fixu.
Dodajemy 3 łyżki żelatyny (wcześniej rozpuszczamy ją w gorącej wodzie!).
Dodajemy serek twarogowy – koniecznie taki!
Wlewamy kilka kropel aromatu cytrynowego.
I mieszamy na niskich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.