Wieprzowina w porach i w sosie pomidorowym

Leżały u mnie jakieś schabowe (mięso już pokrojone na schabowe, jeszcze nie rozbite). Pokroiłam je w paski.

W kuchni znalazłam resztkę pora, marchewkę i ziemniaka. Te trzy składniki pokroiłam i wrzuciłam na 2 łyżki oleju na patelnię. Podsmażało się przez 5 minut.

PA271656+%28Kopiowanie%29.JPG

Włoskie pomidory z puszki (mogą być zwykłe z puszki, świeże obrane, passata, przecier, cokolwiek pomidorowego) dorzuciłam do mięsa.

PA271668+%28Kopiowanie%29.JPG

Trzymałam wszystko razem na małym ogniu przez 30 minut.

PA271669+%28Kopiowanie%29.JPG

Pod koniec wyglądało tak.

PA271674+%28Kopiowanie%29.JPG

A potem już jedliśmy.

PA271679+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?
Lubię mięso z warzywami, więc dla mnie obiad bombowy. Zresztą nie tylko dla mnie

PA271687+%28Kopiowanie%29.JPG
6(1)
Facebooktwittergoogle_plus