Zawijańce z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim

Nie mam ostatnio czasu, żeby gotować jakieś wymyślne potrawy. Potrzebuję czegoś szybkiego i dobrego.A że staram się przemycić do potraw nielubiany przez drugą połówkę szpinak, to zainteresowałam się przepisem z bloga Bagatelki. Podpatrzyłam go i odtworzyłam u siebie w domu.

1. Pierś z kurczaka – podpiekamy lub podsmażamy, ale uprzednio przyprawiamy

P9221711.JPG

 

P9221713.JPG

 

P9221714.JPG

 

P9221716.JPG

 

P9221723.JPG

2. Szpinak – wrzucamy na patelnię.

P9221719.JPG

Czekamy aż szpinak odda wodę.

P9221721.JPG

Dorzucamy ser pleśniowy. Mieszamy.

P9221733.JPG

 

P9221740.JPG

3. Składamy.
Ciasto francuskie dzielimy na kilka części.

P9221737.JPG

Nadzienie to kurczak.

P9221738.JPG

I szpinak z serem.

P9221741.JPG

Zawijamy nadzienie jak nam się podoba.

P9221749.JPG

Pieczemy (u mnie 25 minut).

P9221752.JPG

 

P9221753.JPG

I jak?
Lubię szpinak, więc mi bardzo smakowało, ale eksperyment przemycenia go nie powiódł się. Plan został odkryty, a szpinak wygrzebany.

P9221756.JPG
Facebooktwittergoogle_plus