Ile można jeść purée? Czas na coś innego!
Pochodzenie przepisu
Składniki
- ziemniaki – 5-6 sztuk, ugotowane i rozgniecione na miazgę/purée
- żółtko
- masło – 2 łyżki
- gałka muszkatołowa – szczypta / u mnie brak i sypnęłam pieprz cytrynowy
- sól – chętni, u mnie brak
Ziemniaki gotujemy na miękko, rozgniatamy.
Wbijamy żółtko, 2 łyżki masła i gałkę muszkatołową (u mnie zastępstwo – pieprz cytrynowy) i sól (u mnie brak).
Napełniamy rękaw cukierniczy masą ziemniaczaną i wyciskamy na papier do pieczenia różyczki.
Pieczemy 15 minut na złoto (u mnie 170 stopni C).
I jak?
Ciekawie, inaczej i smacznie. Inna forma podania ziemniaków, bardzo ładna wizualnie.