Zrazy

 Zrazy okazują się być proste do przygotowania. Kto by pomyślał.
Przepis pochodzi od Agaty.

 

Czego potrzebujemy?

  • schab,
  • olej,
  • mąka,
  • cebulka,
  • bulionetka (bulion lub woda + sos sojowy)
  • musztarda,
  • kminek,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • ogórki kiszone,
  • szynka
Mięso rozbijamy. Smarujemy każdy plaster musztardą:
S7009266.JPG

Kroimy ogórki, cebulę i szynkę drobno (będzie to farsz):

S7009271.JPG

Na mięso wykładamy ogórek, cebulę, szynkę i zawijamy:

S7009273.JPG

Obtaczamy mięso w mące i wrzucamy na patelnię:

S7009280.JPG

 

Garnek.

Na spodzie garnka powinny być: trochę oleju, kminek, ziele angielskie, liść laurowy i cebula.

Rumiane zrazy wkładamy go garnka.

S7009283.JPG

Zalewamy mięso 2 szklankami bulionu z bulionetki (najlepiej mieć rosół lub wodą z sosem sojowym)

S7009287.JPG

Po 2 godzinach na talerz wkładamy gotowe, zrazy i jemy. Pycha

S7009295.JPG
Facebooktwittergoogle_plus