Zupa węgierska

Robiłam z przepisu sympatycznych Panów Kuroniów.

Zupę robiłam tak:
Mięso przesmażyłam na oleju.  Posoliłam, popieprzyłam.

DSCF2735.JPG

2 kostki rosołowe zalałam 2l wody.

DSCF2716.JPG

Odlałam z bulionu 2 szklanki i zalałam podsmażone mięso. Dusiłam przez 1,5 godziny.

DSCF2741.JPG

W tym czasie zeszkliłam posiekane w kostkę cebulę i czosnek.

028.jpg

Paprykę pokroiłam w kostkę.

027.jpg

 

DSCF2753.JPG

Pomidory sparzyłam wrzątkiem, zdjęłam z nich skórkę i pokroiłam w kostkę.

026.jpg

Dodałam przyprawy: 2 łyżki majeranku, 1 łyżeczkę ostrej papryki, sól, pieprz, 2 łyżki słodkiej papryki w proszku i zostawiłam na małym ogniu na 15 minut.

DSCF2761.JPG

 

DSCF2720-001.JPG

Ziemniaki pokroiłam w kostkę.

DSCF2717.JPG

 

DSCF2763.JPG

Warzywa z przyprawami zalałam mięsem i pozostałym bulionem. Gotowałam około 15 minut.

DSCF2768.JPG

Nakładamy na talerze. I jemy :)

DSCF2781.JPG

I jak?
Dobra, treściwa zupka. Pycha!

Facebooktwittergoogle_plus